Stránky

utorok, novembra 23, 2010

Porovnanie: ChG / Maybelline Iron Strong

Kráááááásny deň všetkým! :)

Ako som spomínala v poslednom príspevku, prinášam vám porovnanie dvoch lakov: China Glaze Mummy... a Maybelline Forever Strong Iron, odtieň mám bohužiaľ odlepený, ale dá sa ľahko nájsť v drogérií. :)



Základ je veľmi podobný - jemná perleť, kovovo lesklý finish, krásna červená - i keď odtieň je viditeľne iný. Maybelline vyzerá na šťavu zo zrelých jahôd, ChG sú jasné višne. :o)
Musím povedať, že mám pre oba tieto laky slabosť, ale predsa len, do momentálneho ročného obdobia a nálady mi skrátka viac sedí vianočný China Glaze.


Ďalšie fotečky:





Tak, ktorý si získal vaše sympatie? :)



nedeľa, novembra 21, 2010

ChG Xmas 2010 : Mummy Kissing Santa

Tento lak mi padol z celej tohtoročnej vianočnej kolekcie od China Glaze do očí asi ako prvý, aj keď sa nedá povedať, že by jeho farba bola nejak úžasne výnimočná alebo nezvyčajná, určte vás napadnú spontánne aspoň tri obdobné laky, takže ani sama neviem úplne vysvetliť čím si získal moju pozornosť. Ale fakt je, že sa mi veľmi páči.

(S bleskom)

Možno sa mi tak páči preto, lebo patrí to kategórie lakov s globálnym efektom, skrátka si ho dáte na seba a cítite sa tak viac... žensky.. vampovsky... zvodne... záhadne... zmyslene... a slávnostne... a tak. Myslím, že to je dostatočný dôvod prečo si ho obľúbiť. :o)


(mierne dosvecované fotky)





Ďalšie jeho plus je, že výborne kryje, i keď je možno troška redší, napriek tomu že je perleťový nepruhuje alebo iba minimálne a schne uspokojivo rýchlo a s krásnym leskom. 

Mínus? Začal sa odlupovať hneď v deň, kedy som ho nalakovala... Teraz neviem, či je to ním alebo so skrátka len niekde nejak nešťastne zavadila alebo čo....



(fotené na novembrovom výsmechu toho, čo sa normálne nazýva denným svetlom)

Ako sa páči vám? Zajtra dodám porovnanie s jedným, nie nepodobným bratrancom z druhého kolena (ak je toto povedzme mulat, tak bratranec je kvadrón. :o))

P.S.1.: šál mám hotový, fotky zajtra! :o)

P.S.2.: už dlhšie mám potrebu vám to povedať: laky čo ste chceli ukázať z môjho výberu fialiek a ružoviek sú už nafotené, myslím na vás a v nasledujúcich najbližších niekoľkých dňoch ich zavesím, sľubujem! :o)

piatok, novembra 19, 2010

Mupi mup alebo svetu mier resp. PEACE ON EARTH

Keďže som, ako napovedá posledný príspevok, dostala kolekciu od China Glaze - Celebrate in Style, rozhodla som sa vám chronologicky ukázať fešákov na nechtoch.

Ako prvý je tu, čomu nasvedčuje názov, mier na Zemi (kiež by), lebo si ho v komentároch Mína vypýtala  a má ho mať. :)



Troška prúžkuje, ako vidno aj na fotkách, ale nič dramatické, podľa mňa. Keďže má takú krásne ojedinelú, originálnu farbu, tento detail mu odpúšťam. :)



Ešte by som rada upozornila na jednu vec: tá nádherná fialová v pozadí je šál, ktorý si momenálne pletiem, presnejšie od včera. Už mám asi meter dvadsať, čiže asi polovicu. Potom vám ho ukážem v plnej kráse, ale už teraz mám otázku: viete mi poradiť nejaký lak, čo by korešpondoval s jeho farbou?

Teším sa na vaše návrhy! :)

Zajtra: Mummy Kissing Santa, fotky na ešte neostrihaných nechtoch.

nedeľa, novembra 14, 2010

Niekoho už Santa aj stihol navštíviť! :)

Aha aha čo ja mám!!!!!


Pôvodne som chcela v prvom rade dvoch krásavcov z tejto kolekcie: Mummy Kissing Santa (aaaaaach!!!) a Little Drummer Boy (oooooooch!!!!), ale môj anglický lakový Santa usúdil, že tento rok som bola extrémne dobrá a rozhodol sa stať prvým sponzorom môjho blogu :o))), a tak som dostala nielen túto krásu ale aj Barry M Instant Nail Effect, za čo touto cestou ešte raz ďakujem! :)


Tu sa objavujú aj korálky, ktoré, ako asi všetky aj tak viete, boli súčasťou tohto balenia.


Veľmi pozitívne ma prekvapil Peace On Earth, už sa teším keď si ho nalakujem! :) 

Ako ste na tom vy, čo by ste si rady našli tento rok pod stromčekom? 

sobota, novembra 13, 2010

Pávie pierko

Máte rady rozprávky? Ja strašne, už sa teším na tradičnú vianočnú Popelku! :)

Toto vzniklo iba tak, skusmo, lebo sa mi v tom momente zazdala klasická francúzska manikúra tak nejak nudná, preto som si začala po nej iba tak čmárať. :)




Ako sa táto variácia pozdáva vám?

utorok, novembra 09, 2010

Záplava trblietok :)

Na želanie - tentokrát Míny - prinášam pár fotečiek lakov od Avonu, sú to laky z aktuálnej (predpokladám) Vianočnej kolekcie -Golden Twighliht - čierny so zlatými, zelenkavými, oranžovými a sem - tam aj červenými ultra mikroglitrami a jeho braček s menom Golden Wine - bordový lak s mikroglitrami rovnakých farieb, pričom zlaté sú v oboch zastúpené, ako napovedá názov, najhojnejšie.

Ešte si dovolím upozorniť že toto je môj dnes už druhý príspevok, pod týmto nájdete ešte porovnanie OPI a Avon, jelly vampy fialiek. :)

Fľaštičky:

Krásavci v akcií. :)









Sú krásne, veľmi slávnostné, kryjú v dvoch vrstvách.. niet čo vytknúť. :) Snáď len na kraj poznamenám, že trblietky sú v skutočnosti lepšie viditeľné, len vzhľadom na počasie sa mi nepodarilo zachytiť tento nechtový šperk v jeho plnej kráse. 

Ak chcete objednávať, skúste počkať do kampane 17/2010, ako Avon Lady mám prístup ku katalógom v predstihu a viem, že všetky laky budú za mimoriadne atraktívnu cenu (aspoň na Slovensku teda....).

Ten červený je fakt nádherný, nemyslíte?

Porovnanie: Avon vs. OPI


Dnes jedna porovnávačka, opäť pre Veroniku, ale dúfam že poteší alebo zaujme viaceré z vás: Avon Midnight Plum a Lincoln Park after Dark od OPI.


Na ukazováčiku a prstenníku mám OPI, na ostatných nechtoch Avon.

V oboch prípadoch ide o krémové vampy laky v krásnej, temno fialovej farbe čierneho hrozna, prezretých sliviek a čučoriedkového sirupu. Nanášanie bolo aspoň podľa mňa lepšie v prípade Avonu, možno je to tým že je trocha hustejší, ale jednoznačne sa pekne rozmiestni po nechte.  Pre ilustráciu fotka prvej vrstvy:



Finálne dve vrstvy:



Rozdiel je vidno aj na fotkách fľaštičiek, OPI je predsa len viac čierny ako Avon, ten má v základe viac fialovej i keď je to tiež veľmi, veľmi tmavá fialová. :) 
Oba laky schnú pekne do leskla, na fotkách ani nemám topcoat. 


Myslím si, že pokiaľ niekto nemá prístup k značkám typu OPI, China Glaze a podobne môže Avon považovať za absolútne uspokojivú alternatívu.

A čo vy, ktorého z týchto dvoch fešákov by ste uprednostnili? :)

nedeľa, novembra 07, 2010

Rare treasure

V prvom rade sa ospravedlňujem, že mi to trvalo tak dlho, od minulého príspevku po plnenie vašich prianí. Včera som sa konečne dostala k lakovaniu a foteniu a ešte mi do toho aj krásne svietili slnko (25 stupňov v novembri???), takže vám prinášam prvý swatch. :)

Keďže mal v príspevkoch najviac fanúšičiek, je na rade ako prvý. GOSH - Purple Heart.



Ťažko povedať, či a čo by som mu mohla vytknúť. Na nechtoch mám dve vrstvy a ako vidíte, kryje super. Napriek tomu, že má taký ten metalický efekt neprúžkuje, štetec je taký akurát, dostanete sa s ním kam potrebujete a dajú sa s ním dobre vykresliť oblúčiky. Konzistencia je tiež fajn, nerobí jamy.. no skrátka nič. Schnutie tiež v pohode, čiže fakt žiadne negatívum ma nenapadá. A navyše je nádherný a taký výnimočný, že ajkeby nejaké nedostatky mal, určite mu ich odpustím. :)



Ako vidno na tejto fotke, z rôznych uhlov inak vyzerá, pri priamom dopade svetla, ako na prvej fotke, je to čistá fialka, takto zboku je podľa mňa taký.. krásne oceľovo šedastý. :)



V tomto uhle sa mi ho na nechtoch nafotiť nejak nedarilo, asi to slniečko svietilo až príliš. :) Ale efekt, ktorý vidíte vo vrchnej časti fľaštičky uvidíte aj na nechtoch - áno, hrá aj do takej zelenkavej až tyrkysovej farby. :)


Z ďalšieho uhla je čierny, pričom aj na prvý pohľad - minimálne keď zbadáte fľaštičku pod umelým neónovým svetlom v obchode - vyzerá čierny.

Ak tento lak niečo neni, tak rozhodne fádny a nezaujímavý. 

Dúfam, že vás swatch oproti prvotným fotkám nesklamal. Žeby ste ho ešte pripísali na zoznam Ježiškovi? ;)

Želám všetkým krásnu nedeľu! :)





utorok, novembra 02, 2010

Splnený sľub a aj niečo navyše :)

Už pred nejakými dvoma týždňami som sľubovala, že predvediem svojich fialových miláčikov.. lenže.. počasie často nebolo naklonené robeniu fotiek (ach áno, začať s nechtovým blogom v októbri, keď svieti slnko tak tri hodiny do týždňa bol skvelý nápad! :o))), pomerne málo času som trávila doma, vo svojom lakovom kráľovstve a vôbec.. proste hurá,konečne, tu sú! :)
Všimla som si, že pomerne veľa žien má rado fialové farby laku na nechty v najrôznejších odtieňoch a so všetkými možnými pridanými efektami a tak pokiaľ je ktorákoľvek z vás, mojich milých čitateliek, jednou z rovnako "postihnutých" dám a zaujal vás hociktorý z predvádzaných lakov, napíšte do komentára a swatchnem vám ho, s radosťou. :)
Tak.. na úvod tie, o ktorých sa dá jednoznačne povedať, že sú fialové. :)









Ďalej nasledujú fľaštičky, obsah ktorých je podľa mňa náročné zaradiť do nejakej konkrétnej farebnej skupiny, a na záver som pridala aj také tie sýto-ružovo - cyklámenové, keďže ich nemám veľa a nestojí to za samostatný príspevok. 


Tento je úúúplne úžasný, v základe je čierny, ale takto prekrásne opalizuje s fialovými odleskami.. Počujete moje srdce tĺcť preň?? :o)





Tak, to sú oni. Od tých fotiek pribudol ešte jeden Essence, ale ten vám predvediem rovno na nechtoch, sám.

Dúfam, že sa vám páčia a že si medzi nimi nájdete nejaké, ktoré vás zaujmú.

pondelok, novembra 01, 2010

Avon: Midnight Plum

Tento príspevok venujem Veronike, lak swatchujem pre ňu.:)

...aj keď prechovávam obavu že nenaplní jej očakávania... :(

Je to lak, ktorý som použila v predchádzajúcom príspevku ako podklad pod trblietky, Midnight Plum od Avonu.
Keďže hľadala čučoriedkový lak tak toto asi nebude to pravé orechové, aj keď sám o sebe je krásny.


 Len je to hold viac polnočná slivka ako čučoriedka, čiže predpokladám že je tmavší ako odtieň ktorý hľadá, aj keď za seba musím povedať, že mám tento lak veľmi rada a mám už druhý v poradí, čo tiež o niečom svedčí.
V skutočnosti neni AŽ taký tmavý, neviem prečo ma tie fotky tak jedujú... :(


V každom prípade.. ak stojí niektorá z vás o jelly fialku vo vampy odtieni s krásnym leskom, dobrou konzistenciou a relatívne rýchlym schnutím, určite nebude týmto lakom sklamaná.