Stránky

streda, júla 27, 2011

Feed your skin!

Dnes som sa rozhodla publikovať znova niečo mimo lakovej témy.
Ja som taká nenapraviteľná optimistka a proste stále verím, že leto sa ešte neskončilo a vráti sa skôr ako o 10 mesiacov a preto ma napadlo že by vám možno bodla nejaká tá recenzia na telové mlieka. Osobne považujem starostlivosť o pokožku tela za veľmi dôležitú, hlavne keď v horúčavách pobehujeme po mestách a plážach v takých.. sporých odevoch a naša pokožka je v centre pozornosti. Suché lakte a kolená sú pre mňa NO GO, podobne ako popraskané a neudržiavané nohy v ihličkách s voľnou pätou, to proste NIE!!!

V poslednom období som nadobudla - sčasti ako dalšek - štyri telové mlieka ktoré podľa mňa stoja za zmienku.


Prvý párik pochádza z DM.


Tento výrobok je úplne špičkový!


No, v podstatne ste sa už dozvedeli čo si o tomto fluide myslí výrobca a ešte vám poviem čo si o ňom myslím ja. :) Je ÚŽASNÝ!! Nádherne vonia, kvalite hydratuje, nelepí a čo je pre mňa najväčším bonusom je fakt, že nezanecháva mastný film. To v lete znášam veľmi ťažko, hlavne keď sa človek potí jak somár v kufri a ja mám potom pocit že moja pokožka nemôže vôbec dýchať a že fuuuuj!! Tak, a tento pocit s týmto gelíkom zaručene nezažijete. Super svieža, čistá vôňa a cena 2,09 eura. Čo viac treba vedieť? :)


Takto vyzerá: taká jemne vodnatá, gélová textúra.


Druhý pán na holenie. :)
Toto mlieko je ideálne na super suchú pokožku, ak ste po návrate z dovolenky jemne priškvrknuté, odporúčam vyskúšať tento poklad. Napriek tomu že obsahuje 40% oleja je neuveriteľne ľahké a skvelo sa rozotiera, krásne sa roztopí pod rukami.


Vidíte? To už je viac krém než mlieko. Vonia tiež krásne, nie tak sviežo ale veľmi príjemne, tak.. elegantnejšie, ale stále jemne a čisto, tak nejak kvetinkovo asi. Stojí 1,98 eura. No nekúp to! :D


Ďalší páni na natieranie s francúzskym pôvodom.



Relatívne novinky od Garnier, ktoré sľubujú prevratné zmeny v oblasti hydratácie.
Priznám sa, päť týždňov som ich teda vkuse denne nepoužívala, ale teda patlala som sa nimi pomerne často a výdatne ale nemôžem povedať že by som pociťovala nejaký výrazný rozdiel oproti pocitu po použití iného telového mlieka. Holt, reklama masíruje ako sa dá, to je jak keď vám rozprávajú o tom aká je coca cola super a mamičky s úsmevom.. Bla bla bla... :D


Konzistencia je u oboch rovnaká, tak dávam len jednu fotku.
Nechcem povedať že sú nejak zlé tieto mliečka, to vôbec nie, len vás chcem upozorniť a varovať, že žiadnych veľkých zázrakov sa nedočkáte. Hm.


Takže, moje odporúčanie je zakúpiť si oba produkty Balea, každý má svoje opodstatnenie a som si istá že ich využijete a predpokladám, že si ich zamilujete rovnako ako ja.

Tak, mazaniu zdar resp. do namazania, priatelia! :))

sobota, júla 23, 2011

Shimmering REDS: comparsion

Pekný večer / ráno / čokoľvek, milé moje čitateľky! :)

Dnes vám prinášam porovnanie červených lakov obsahujúcich shimmer, alebo mikrotrblietky či ako to najlepšie pomenovať, ale vy určite viete o čom hovorím.


V hlavnej úlohe: macko Degeško, môj compagnero v posteli.
Vedľajšie úlohy: palec, ukazovák, prostredník, prstenník a malíček. :)



Laky pokope, smerom zľava doprava tak, ako ich mám nalakové od palca po malíček.



Skupinová foto. :)




Na palci mám nalakovaný taký lak s podivným názvom že Lovley.. Lak je to podľa mňa pekný, ale jeho výdrž je poslabšia... Viac ako dva dni s ním rátať nemôžete.. Lakoval sa priemerne, napriek tomu že je to taký low endový produkt neboli s ním žiadne problémy, ani pokiaľ ide o štetček či konzistenciu alebo schnutie. Kryl v dvoch vrstvách a tie mám, bez nadlaku, na fotke. 3 body z 5. :)




Ukazovák: Max Factor, Wine Red.
Lakoval sa krásne, v jeho prípade je krásne viditeľný shimmer a vôbec, veľmi chvályhodný produkt. Schol dobre, kryl už v jednej hrubšej vrstve, ale na foto sú opäť dve bez nadlaku.
5 bodov z 5 by si zaslúžil objektívne, ale keďže mne sa viac páčia takéééé.. sýtejšie, tmavšie červené farby tak mu dávam 4 z 5. Si to možem dovoliť, šak je to moj blog, ne? :P




Prodtredník: ASTOR, Quick'n go č. 15.
Pekný. Astory majú dobré, ploché a oblé štetce, čiže sa (aspoň mne) výborne nanášajú pri nechtovom lôžku. Schol trocha rýchlejšie než ostatné, to áno, ale zas to nie je žiaden Speedy Gonzales. Olupovať sa začal po dvoch dňoch nosenia. Dve vrstvy bez nadlaku. 3 body z 5.




China Glaze, Thunderbird.
Láska, Veľká. 6 z 5. :)))
Milujem tento lak, všetko na ňom. A veľké plus pre mňa, aj keď viem, že je to na hlavu, keď hovoríme o laku, je, že sa volá Thunderbird, lebo ja už roky fičím na filme Thelma & Louise a ony mali Thunderbird auto. Ale tento lak je aj objektívne skvelý, dobre kryje, má krásnu farbu a rýchlo schne, Výdrž neviem zatiaľ posúdiť. U mňa má 5/5.





Malíček: China Glaze, Visions of Grandeur
Vlastnosti sú identické ako u predošlej Chiny, rozdiel je len vo farbe. Tento lak má zo všetkých najvýraznejší zlatý shimmer, čo sa mne osobne veľmi páči. 5 / 5  si zaslúži určite.



Na priamom slnku.


Na slnku, ale nie na priamom. :)



A v tieni.

Tak ako, ktorý z nich je váš favorit? Nosíte rady červenú na nechtoch?

utorok, júla 19, 2011

Citrónové osvieženie do vašich komnát

Dnes zasa raz z iného ako lakového súdka, taký trocha atyp príspevok, tak dúfam že vám to neprekáža.

Neviem ako vy, ale ja mám rada keď mi byt pekne vonia. Vonia.. keď si robíme kávu, keď pečiem koláč, suším bielizeň alebo vyjdem zo sprchy. V časoch keď nerobím nič zo spomínaného alebo keď mám len tak náladu, pomôžem si osviežovačom vzduchu. A práve o tom je môj dnešný post.

Ako si vyrobiť doma vlastný, ekologický a súčasne aj ekonomický osviežovač.


Toť finálny produkt, ktorého výroba je extrémne jednoduchá. :)

Potrebujete:

- fľaštičku od ľubovoľného výrobku s pumpičkou / rozstrekovačom (ja som použila, keďže som doma     nič väčšie nenašla, fľaštičku od urýchľovača schnutia laku na nechty značky S-he, ale môže to byť úplne  akákoľvek, len je potrebné ju poriadne vymyť od produktu, ktorý bol v nej pôvodne, obzvlášť ak bol tento mastný alebo výrazne aromatický

- prírodnú silicu, prípadne olej do aromatických lámp podľa vášho výberu a vkusu (tu musí podotknúť, že takýto osviežovač môžete v prípade že použijete ČISTÝ PRÍRODNÝ PRODUKT pokojne použivať aj ako Eau de Toilette na telo)

- 60% lieh z lekárne

- prevarenú alebo destilovanú vodu.


Hlavní hrdinovia.


Ako vidíte, obe silice sú prírodného pôvodu a sú mojimi favoritmi aj pokiaľ ide o ich vonné vlastnosti. Levanduľa krásne upokojí zmysly, je ideálna v spálni, jej vôňa vás krásne učičíka ak si doprajete troška doma vyrobeného osviežovača sem - tam na vankúšik, naopak citrón oceníte keď budete potrebovať vzpruhu a povzbudenie ale aj keď sa vám budú šíriť z kuchyne intenzívne arómy a budete ich chcieť nejak eliminovať. :)
Oba oleje pochádzajú z DM a stoja okolo 3 Euro, pokiaľ sa ich cena od môjho posledného nákupu nezmenila.

Výroba:
1.) do fľašky nakvapkáme olej, intenzita vône je len na vás, ja používam koncentráciu cca. 25 - 30 kvapiek na 150 ml fľašku
2.) pridáme zhruba štvornásobné množstvo alkoholu. Skutočne to nie je treba nejak exaktne odmeriavať, stačí len odhad :)
3.) nádobku zatvoríme a obe zložky dôkladne premiešame
4.) doplníme vodou.

A máme hotovo, alchýmia je za nami. :)
Po zmiešaní všetkých zložiek bude mať finálny produkt mliečnu farbu, ale po pár dňoch si "sadne" a bude z neho normálna číra, priehľadná tekutina. A ak aj nebude, nie je to žiadna závada a ani to nijak neovplyvňuje jeho kvalitu.
Použitie je totálne všestranné: v práci, v aute, v kúpeľni alebo na wecku, kde len chcete. :)

Nuž.....
A keďže toto je hlavne LAKOVÝ blog  nechceme aby laky prichádzali skrátka, odporúčam si nejak vhodne upraviť fľaštičku. :)

Ja som zvolila tento dekór:


Aj som sa zabavila aj som vyprodukovala niečo užitočné. A v týchto horúčavách skutočne mimoriadne oceňujem sviežu citrusovú vôňu kdekoľvek a kedykoľvek. 

Super na celej veci je aj to, že z jedného oleja a jednej fľašky alkoholu vyrobíte kopec voňavej vody za zlomok ceny za ktorú by ste kúpili toľko osviežovača v obchode plus pre mňa osobne ďalší bonus: neprodukujete žiadne freóny ako keď používate klasické spreje!

Poste ideálna záležitosť!
Tak verím, že vás tento príspevok inšpiroval a nápad zaujal, želám všetkým príjemné mixovanie a do skorého čítania!

Vaša
B.

nedeľa, júla 17, 2011

Essie Coat Azúre + franken & "somewhere beyond the sea" nailart

Leto, more, slnko.. Sladké ničnerobenie prekladané spoznávaním nepoznaného, kochaním sa novými chuťami, vôňami a vôbec... Tak čo, už ste naladené na dovolenku?  :)

Aj ja, ale keďže tú svoju budem tráviť toť za rohom, asi 30 km od miesta bydliska, dala som si oceán aspoň na nechty. Vrátane fauny a flóry. :)



Tento famózny lak som použila na všetky nechty okrem prstenníkov. Je proste dokonal, naozaj mu nemôžem vytknúť absolútne nič, krásne sa lakuje, neleje sa kade tade, nie je ani príliš hustý, schne jedna báseň a tá farba si ma získala na prvý kuk už vo fľaštičke a na nechtoch je ešte krajší, teda pokiaľ sa to vôbec dá. :) Proste milášhek. 

Na predposledných prstoch mám domácu výrobu, zmiešaný biely perleťový lak pomiešaný asi so štyrmi modrými, ale mám doma aspoň dva ktoré mu nie sú nepodobné, napríklad Gabriella Salvete, odtieň č. 144. 

Kamienky. No... kamienky.. Kamienky mi, aby som bola úprimná, opadali z trička... :-D Tomu poviem recyklácia! 

A takto to vyzeralo v tejto fáze. Ja vieeeeem, veeeľa fotiek.. Ale... no.... :)))








V tieni, sa slnku, na priamom slnku.. Proste všetky možné varianty. 

A prichádza ŽIVOT na moje nechty! :)



Nemo (ja vieeeem, Nemo nie je modrý!)



(chápete ten zámer, že MORSKÁ hviezdica, že, že?? :)))



... a Doreen. Doreen milujem, to je tá najrozkošnejšia sklerotický rybka v Hollywoode! :)


Tak, toto mi teraz zdobí ruky. A strašne ma to baví. 
Dúfam že sa moje miniakvárko páči aj vám. :)